Napels

Napels

geweldig op vakantie naar Napels

Bezienswaardigheden Napels

Napels is niet alleen schitterend gelegen, maar ook een heerlijke stad om te zijn. De Italiaanse stad wordt beschouwd als drukke en hectische stad. Er mag echter niet worden vergeten dat Napels vol is van historische gebouwen, gezellige straten en buitengewone musea. Het Museo Archeologico Nazionale, Teatro di San Carlo, Castel Nuovo en Piazza del Plesbiscito zijn zomaar een aantal must-see bezienswaardigheden in het mooie en interessante Napels.

1. Museo Archeologico Nazionale
Eťn van de meest indrukwekkende musea van Napels is het Archeologisch Museum van Napels. In dit museum rust een verzameling voorwerpen uit de Oudheid. Niet alleen voorwerpen, maar bijvoorbeeld ook een brood van 2000 jaar geleden maakt deel uit van het museum.

2. Teatro di San Carlo
Teatro di San Carlo is het oudste operatheater van ItaliŽ. ís Avonds zit het theater bijna altijd vol en dus is het verstandig vooraf tickets te boeken. Ook ís ochtends zijn er voorstellingen. Deze zijn vooral bedoeld voor het jonge publiek. ís Ochtends is er altijd nog genoeg plek. Het Teatro di San Carlo wordt door kenners bestempeld als het theater met de beste akoestiek van ItaliŽ.

3. Castel Nuovo
Het kasteel Castel Nuovo doet denken aan hoe Napels vroeger in elkaar stak, toen het nog de hoofdstad was van SiciliŽ. SiciliŽ bevatte heel zuidelijk ItaliŽ. In het kasteel Castel Nuovo kun je een kijkje nemen in onder andere de Baronnenzaal. Dit was het toneel van de machtsstrijd tussen de Napolitaanse adel en het koningshuis.

4. Piazza del Plebiscito
Napels telt veel mooie pleinen, maar het Piazza del Plebiscito steekt er boven uit. Aan de ene kant van het plein staat het Koninklijk Paleis, terwijl aan de andere kant de kerk San Francesco di Paolo gelegen is. Het Piazza del Plebiscito is een groot plein met veel leuke zijtakken.

5. Napoli Sotterranea
Napels van onderen bekijken? De Napoli Sotterranea maakt het mogelijk. Onder de grond van Napels is een lang uitgestrekt stelsel van gangen en gangen. Het bezoeken hiervan is absoluut de moeite waard. Die gangen en grotten zijn vroeger gemaakt. Zo werden er ondergrondse watergangen aangelegd.

6. Overig
Er is nog meer in Napels te beleven dan alleen de hierboven opgesomde bezienswaardigheden. Denk daarbij aan de het kasteel Castel Sanít Elmo, het museum Museo di San Martino, het Pietrarsa Spoorwegmuseum en Procida. Ook Pompeii is een bezienswaardigheden die je niet mag missen. Daar is een speciale pagina voor aangemaakt.

Napels is een stad waar alles mogelijk is behalve vervelen. Musea, theaters, kastelen, pleinen en zelfs grotten zijn typerend voor hoe de stad is. Napels is een gezellige, drukke en leuke stad en de bezienswaardigheden werken hier uitermate goed aan mee. De Italiaanse stad trekt zowel jong als oud.

Zoek hotels

Advertentie

Disclaimer - Copyright 2023 Napels.be alle rechten voorbehouden