Napels

Napels

geweldig op vakantie naar Napels

Winkelen in Napels

Voor echte modesteden moet je in Milaan of Rome zijn, maar daarmee zou je Napels haast te kort doen. Je kunt namelijk ook in Napels erg goed winkelen. Qua winkelstraten en winkels is in Napels genoeg te beleven en dus is een middagje shoppen in de Italiaanse stad voor shopliefhebbers een aanrader. Luxe winkelstraten wisselen zich af met gezellige markten, maar hoe dan ook: in Napels is winkelen altijd leuk.

De mode in Italië verandert per dag en dat is precies waarom winkelen in Italië zo leuk is. Ook in Napels is dit zo. Een middagje winkelplezier, mooie kleding kopen en boetiekjes bezoeken gaan hand in hand samen. Luxe winkelstraten zijn de Via Calabritto, Via Domenico Morelli, Via Toledo en Via Chaia. Voor luxe kleding moet je hier zijn, maar ook voor schoenen en sieraden ben je er op de juiste plek. Vergeet echter niet dat de prijzen die in de winkels in deze winkelstraten gerekend worden aan de hoge kant zijn. Een goed gevulde portemonnee is daarom geen overbodige luxe.

Kan je ook met minder geld af, dan is het raadzaam één van de steegje van Napels op te zoeken. Speciaalzaken, budgetkledingwinkels en werkplaatsjes hebben het hier voor het zeggen. Ambachten zijn in grote getale aanwezig. De kleding die er te koop is, is authentiek, goedkoop en origineel.

Als je budgettechnisch niet veel te besteden hebt, is het wellicht ook leuk om één van de gezellige markten van Napels te bezoeken. Bij markten staan Napolitaanse wegen vol met kledingkraampjes en andere kraampjes. Zo staat op de Piazza degli Artisti elke dag een kraampje met vooraal kleding, huishoudmateriaal en diverse soorten stoffen. Voorbeelden van andere markten zijn de markten op de Marcasto del Casale di Posillipo en Marcato del Ponte. Op de laatstgenoemde markt vind je vooral tweedehandskleding.

Het kan niet anders of winkelen in Napels levert een geslaagde shopmiddag op met veel plezier, goedkope kleding of juist dure merkkleding. De keuze is aan jou: bezoek luxe winkelstraten, goedkope zijstraatjes of nog goedkopere markten. Winkels in Napels zijn geopend van 10 uur ’s ochtends tot 8 uur ’s avonds.

Zoek hotels

Advertentie

Disclaimer - Copyright 2023 Napels.be alle rechten voorbehouden